Recortes Cero-Els Verds i la defensa de la unitat del poble treballador

«Defensem la unitat del 90% del poble, el 90% que patim les retallades, la explotació i l’opressió»

Ignasi Soler es un lluitador obrer i activista polí­tic de molts anys de militancia. Ara es candidat de Recortes Cero-Els Verds. En un dels actes de la campanya electoral, Ignasi Soler explicava per que Recortes Cero-Els Verds defensem la unitat del poble treballador de tota Espanya.

Recortes Cero-Els Verds som un moviment polític i social i també una alternativa electoral present a Vigo, Galicia, i també a Saragossa, Aragó; a Madrid i a Girona, Catalunya; a Sevilla, Andalusía, i a Bilbao, Euskadi; des de les Illes Canaries a les Illes Balears; allà on està el nostre poble, allà estem presents. Som una alternativa pel conjunt d’Espanya, de les nacionalitats d’Espanya, de les regions d’Espanya, de les nacions hispàniques, com li vulgueu dir. Som una alternativa per tots. A nosaltres ens és igual si la gent té vuit cognoms catalans, o si l’ascendència de cadascú és un pupurri de murcians, argelins, extremenys i gallegs, tant ens fa. «Cal defensar la unitat del poble trevallador. Sense aquesta unitat serem més dèbils. Visca Catalunya i visca la unitat del poble trevallador de tota Espanya»

Nosaltres tenim un projecte o sí ens importa el atur a Cadis, ens importan les llistes d’espera a Logroño, ens importen les retallades de Boi Ruiz a Lleida però també quan tanquen un ambulatori a Castella-La Manxa. Ens importa el que passa aquí i el que passa arreu d’Espanya.

Les directrius i el saqueig del Fons Monetari han arrivat a totes les cases. Han estat present a tots els racons. La política de l’austericidi de Merkel, les imposicions de Brusel.les que han aplicat Mas i Rajoy, ha arrivat a tots llocs, no només a Catalunya. Artur Mas ha sigut un alumne aventatjat, las ha portat endavant amb una submisió «perruna». No recordem cap declaració d’ell on s’hagi enfrontat a aquest tipus de polítiques.

Igualment, les trames corruptes, els polítics «xoriços» no només están a Madrid, també están a la Junta d’Andalusía, i també están aquí a la Generalitat. Quina diferència hi ha entre el cas Gurtel i el 3%? Cap ni una.

Nosaltres defensem la unitat del 90% del poble, el 90% que patim les retallades, la explotació i l’opressió, de punta a punta del país. El 90% del poble no té cap contradicció fonamental d’identitat, ni secundària ni terciària. Estem per la unitat, no per la divisió. De què ens tenim que avergonyir? Ens tenim que avergonyir per defensar la unitat? Ens tenim que avergonyir per defensar el mateix futur pels catalans que pels extremenys, que per tota Espanya? Això es el que vol Artur Mas? Ens hem d’avergonyir? Nosaltres estem decidits a lluitar per la unitat amb orgull i convicció. Nosaltres tenim un projecte per a les persones, per a les persones de tot el païs, no per a un segment, per a una part.

Ens tenim que sentir avergonyits per respondre i denunciar les farfullades dels dirigents de Convergència? Jo vull posar alguns exemples, perque son ideas verinoses i reaccionàries. Què diuen? Que Espanya ens roba. Què volen dir, que ens roben els espanyols? Què volen dir, que s’han posat d’acord els jornalers d’Andalusía amb els mariscadors de Galicia i s’han posat d’acord amb Botín i Merkel per robar-nos a nosaltres.

Un altre candidat de Junts pel sí, Lluis Llach, que el tenim a la memòria per altres coses millors que no pas aquesta, va dir «n’estic fart, amb Espanya no es pot». Què vol dir? que no hi ha gent d’esquerres a Espanya? I qui ha votat a Carmena a Madrid? Qui ha votat al batlle de Cadis? Que no hi ha lluitadors, progresistes? Que és que només n’hi ha aquí? Què volen dir amb que tenim un tarannà, que som una cultura, que som una nació? Molt bé. Tenim una llengua diferent. Pero què és aquest tarannà, aquest quelcom diferent, que tenim el color de la sang diferent? Sembla que sí, per ells sí. Busquen la manera de dividir-nos i fragmentar-nos de forma atàvica. I aquest, i cap altre, és l’objectiu que tenen. Diuen autèntiques porqueríes. Com les que deien, al principi de la crisi, a la City londinense per a posar a Anglaterra i Alemanya en contra de Grècia, Portugal i Espanya. Ens van dir PIGS. I aquesta gent fa el mateix, denigrar; denigrar al conjunt dels espanyols i dels catalans amb uns arguments que son nefastos, reaccionaris i prehistòrics.

L’objectiu, repeteixo, de l’independentisme que encapçala l’Artur Mas, no és altre que fomentar la divisió i la fragmentació en interés propi i, també, en interés d’una burgesia burocràtica que està aferrissada i apoltronada a la Generalitat. Una burgesia obeient, submisament obeient del que manen la OTAN, el FMI i els bancs. Són buròcrates, alts funcionaris, polítics i empresaris que trevallen sense desmai per perpetuar-se, obrint escletxes i ferides. A Catalunya han obert una ferida que durarà molt de temps a curar. Considero que Recortes Cero-Els Verds tenim l’obligació de lluitar durant molt de temps per a suturar aquesta ferida; lluitar infatigablement per a unir, unir a molta gent que encara no ho té clar tot això. La unitat és la clau de la nostra victoria.

I, per acabar, us dic una cosa que hem de tenir ben present. Les tradicions de lluita del nostre poble, el moviment obrer, el moviment sindical, el moviment ecologista, el moviment polític obrer ha sigut sempre estar junts, les vagues generals les hem fet tots junts; les derrotes i victòries han estat sempre per a tot el poble. Es la nostra tradició. A més a més, la història d’aquest païs dels últims cent anys és la història de les migracions del camp a la ciutat, tant s’aval si és a Barcelona, Madrid o Valencia. Els trevalladors d’aquest païs hem anat allà on hi havia feina i ens hem barrejat. Som els més barrejats, els més cosmopolites, els més solidaris i els més progressistes. Ho tenim que dir ben clar. Hem d’exigir a alguns dirigents que pateixen la Síndrome d’Estocolm, que s’han deixat embetzinar per aquestes teories, que no se sap si diuen que sí o diuen que no. Demòcrates tambè ho som, decidir haurem de decidir, pero per davant de tot cal defensar la unitat del poble trevallador. Sense aquesta unitat serem més dèbils. Visca Catalunya i visca la unitat del poble trevallador de tota Espanya.

Deja una respuesta