Entrevista amb Joana Dí­az Barroso (Cap de llista per Tarragona) Entrevista amb Joana Dí­az Barroso (Cap de llista per Tarragona) Entrevista amb Joana Dí­az Barroso (Cap de llista per Tarragona) Entrevista amb Joana Dí­az Barroso (Cap de

«Solament amb la redistribució de la riquesa es pot sortir de la crisi en benefici de la majoria»

Joana té 49 anys, és tí¨cnic en atenció sociosanití ria, resideix a Tarragona i, té un fill. Va ingressar a UCE fa 2 anys.


Com estan afectant les retallades d’Artur Mes als sectors més desprotegits i afectats per la crisi, i especialment al poble treballador a Catalunya? 

Artur Mes no només ha recolzat a Madrid la política de retallades de Zapatero i Rajoy, sinó que està al capdavant d’aplicar-les, destrossant l’hipotètic “estat del benestar” pel 90% de la població, des de la sanitat i l’educació per les famílies, els pensionistes, els aturats i els treballadors en actiu. Un dels últims atacs de Mas ha estat deixar sense Renda Mínima d’Inserció a 9.000 famílies. Bastant més de la meitat dels treballadors catalans, un milió i mig, no cobren ni 1.000 euros al mes. A més d’anul•lar els drets dels treballadors aconseguits després de molts anys de lluita.

Què li diries als qui pensen que moltes de les alternatives estan molt bé, però que són irrealitzables?
El nostre programa es basa en fer els comptes d’on estan els diners i d’on es pot treure. Per exemple, només amb recuperar l’impost de patrimoni, que va suprimir Mas, i l’impost de successions per a les grans fortunes, es recaptarien gairebé 1.000 milions més cada any. Per tant, el que fa falta és voluntat política per fer-ho, i nosaltres la tenim.

 

Deja una respuesta