Entrevista a Jordi Martí­nez Rigol, candidat de Recortes Cero-Els Verds per la proví­ncia de Barcelona i a la Presidí¨ncia de la Generalitat.

«Ningú s`ha d`abstenir perquí¨ consideri que no pot opinar sobre la qüestió de la independí¨ncia, així² no és el que ens juguem»

Jordi Martí­nez Rigol es llicenciat en medicina, periodista especialicat es salut i biocií¨ncia, i candidat a la presidí¨ncia de la Generalitat per Recortes Cero-Els verds.

¿Què hi ha en joc en aquestes eleccions?

El que hi ha en joc és si avancen ELLS, Mas i Rajoy, els que ens empobreixen i divideixen la majoria perquè es facin d’or els bancs, les multinacionals i l’alta burgesia catalana, o avancen els interessos populars, que el passat 24-M van generar un vendaval de vots contra el bipartidisme (CiU, PSC, PP) i la divisió.

Perquè aquest vendaval agafi força cal una alternativa que uneixi com un puny els treballadors catalans amb els de la resta d’Espanya per redistribuir la riquesa i plantar cara a les ingerències que ens vénen de fora, de l’FMI o la UE. Lluitant units, així és com hem conquerit el que tenim. Així s’han aconseguit grans vagues generals, les mobilitzacions que van fer tornar els soldats de la guerra d’Iraq o la derrota del terrorisme. Sempre units. Ningú s’ha d’abstenir perquè consideri que no pot opinar sobre la qüestió de la independència. Aquesta no és la qüestió de les eleccions, només és una trampa més perquè ELLS es continuïn fent d’or, amb més força i impunitat, a costa de noves retallades. «Com més pugen les llistes d’espera, més pugen els ingressos dels fons d’inversió sanitaris»

Ets llicenciat en medicina, com veus la qüestió sanitària a Catalunya?

Sempre dic que la sanitat és un exemple clar d’on ens porten Mas i Rajoy. Es combina: primer, que és l’empresa més gran de Catalunya, amb gairebé 36.000 treballadors; segon, morim o ens curem segons l’orientació del sistema sanitari; i tercer, les competències són 100% autonòmiques. Hi ha una responsabilitat nítida.

La nostra vida i la nostra salut tan sols són una moneda de canvi. Tot el patiment que generen les llistes d’espera, que han arribat a créixer un 47% per tancament de llits, quiròfans o retallades de personal, ha alimentat els ingressos del grup privat hospitalari més gran de Catalunya i de tot Espanya, el grup nord-americà Quirónsalud, que ha crescut un 45% des del 2008 gràcies als concerts amb la Generalitat. No només deriven pacients; els mateixos cirurgians de l’Hospital Parc i Taulí de Sabadell es veuen obligats a operar a l’Hospital General de Catalunya o a la Clínica del Vallès, tots dos propietat del gegant nord-americà. És urgent una Generalitat que redistribueixi la riquesa a favor dels interessos de la gran majoria. Per això s’ha de votar Recortes Cero-Els Verds.

Deja una respuesta